Pages

Roosiga beebitekk

teisipäev, 5. märts 2013


 Veebrurarikuine sõbrapäev tõi meile imearmsa kingituse - sain tädiks!:))
Mõnda-aega varem lõin vardale plaanitud katsikukingi. Minu mõtteis pidi ta välja nägema selline, mida võiks väikestviisi ka pärandiks pidada. No oleks ju armas kui tulemus oleks väärt ja säiliks selliselt, et teki omanik kord ka oma pisikese sellega kataks. Kuduja unistus, eksole...
 



 Teki võib liigitada samasse sarja Roosikleidiga, mille kudusin "Kuldaväärt kudumid" raamatusse.
Väike näide, et samu elemente annab edasi arendada ka millekski teistsuguseks.




Nii sise- kui välisraam on kootud pärlkoes, servapits lühikeste edasi-tagasi ridadena ning hiljem külge õmmeldud. Sobivat pitsmustrit, mis sobiks lõngajämeduse ja minu nägemusega, otsisin terve nädala. Ja hiljem tekitegu üles märkides (ega seda ju ometi kohe jooksvalt tehta nagu peaks, vaid ikka hiljem end parajalt kirudes...) avastasin, et olin mustri asupaiga lootusetult kaotanud.
Pildistasin tekki sügavatel öötundidel  - seda näitab ka fotokvaliteet (tekk on helehall) ning jäi teine ka kahjuks üle mõõtmata. No 90x90 cm on ta küll.




Roosimotiiv on taaskord peale tikitud kuna ma ei tunne end veel piisavalt asjalikuna mitme lõngaga korraga kududes (aga ma harjutan :)) ning omakorda kaunistet veel pisikeste helkivate lillakasroosade litrikestega. Said teised eriti hoolikalt kudumile kinnitatud, et pisike neid põske ei nopiks aga natuke kiusu lapsevanemale ma ikka jätsin - paelad, mille abil saavad pisikesed sõrmed teki mõnevõrra kokku krookida (käsitöövõõras emme pole seda mõtet veel avastanud):))




Lõng  Classic Yarn Hotwool helehall (45% wool, 55% acrylic microfiber) 50g/75m,
vardad 4,0mm. Lõngakulu täpselt 11 kera.
Roosimotiivis lõngakorvi jäägid.
Vardagurmaan originaal



3 kommentaari:

Heli ütles ...

Milline nauding on seda tekki juba fotodeltki vaadata. Imeline töö.

Kristi ütles ...

Üli armas ja ilus tekike, mida au ja uhkusega edasi pärandada! :)

Karin ütles ...

Aitäh teile! :))