Pages

Narrinukk / The Jester doll

teisipäev, 3. september 2013


Mulle väga meeldib tuuseldada taaskasutust pakkuvates kauplustes, sealt leiab mõnikord uskumatult vahvaid asju. Viimasel retkel leidsime, lisaks muule põnevale, ühe räsitud ja väsinud nuku. Riided olid tol hetkel katkised, kaunistusteta, pea loksus kuni tuli sootuks küljest, müts rebenenud ja kulinad kadunud. Aga lapsele meeldis. On ta ju oluliselt teistsugune kui üks kolmeaastane on varem näinud.




 Kuna ma selliseid nukke pole varem lähemalt uurinud, üllatas mind viimase kehaehitus. Põhimõtteliselt saab seda käte- ja jalgadega karkassiks nimetada. Pea, käed (poolde käsivarde) ja jalad (poole sääreni) on savist(?vms) ning kõike seda ühendab omavahel sõrmejämedune nöör, mille keskel jookseb traat. Puusad kujundab tükk porolooni.





Lammutasime nuku päris laiali. 
Issi remontis "karkassi" ja seejärel käisime põnnetsiga paelu ja kulinaid poes otsimas. Vahva oli vaadata kuidas ta õhinal "oma asja ajas".
Nüüd on meil Narr´i nukk kes võetakse mõnel ööl suisa kaissu :) ja millega on tore ema narrida- kõlistada eriti kahtlastes toapiirkondades (kuhu meie kiisu, kes ka kulinat kaelas kannab, ei tohiks minna):))



I really enjoy reuse offering stores, there are sometimes incredibly cute things. The last trip we found, in addition to other exciting, one really tired doll. Clothes were broken and dirty, no any usual widgets (like tinklers...) and on the road to home the head fell off. But my kid really loved it.  After all, it was something totally different for the three year old, comparing the dolls she did saw since.

I have never looked this kind of dolls closely and was surpised how it is buid. Only clay, thin rope and wire.
Our
daddy repaired the "frame" and then we went to the shop to search some ribbons and tinklers. Was great to see how my little daughter chose suitable things putting her soul in it:)
Now we have Jester doll who takes some nights in her hug and makes our little girl really happy.  As well it is good helper to make fun on me - to clatter with the doll,especially suspicious places in our home (where our cat who wears a tinkler around her neck, is not allowed to climb) :))



Kommentaare ei ole: